Home  
Nieuws

Oplossingen  

Bedrijf
Contact
 
Oplossingen
.

Bij het kiezen van een netwerk dat bij uw situatie past kunt u nagaan wat u allemaal aan het netwerk wilt hangen.

  1. Zijn er "Mobile" apparaten aanwezig?
  2. Heb ik vaste werkplekken?
  3. Of heb ik een combinatie van bijde?

Wat ook het geval mogen zijn, er is altijd een netwerk op u maat en binnen uw budget. U heeft het woord, wij hebben de oplossing!

 

Pagina Quote
.

"Het enige moment waarop je echt communicatie hebt is als twee mensen de taal even goed of even slecht spreken."

 

 
Projecten
Doelgroep
Offerte
2007 IC-Technology ™ All rights reserved
Links
 
Oplossingen
.

Het merendeel van de mensen weet ondertussen dat het mogelijk is een netwerk te draaien met bedrading of zonder bedrading. Men kan dus kiezen voor een "Wired-Network" of een "Wireless-Network". Tevens is het mogelijk om een netwerk aan te leggen dat zowel gebruik maak van bedrading als mede een draaloos netwerksignaal. Denk hierbij aan een vast desktop computer en een mediacenter voor op de tv via bedrading, en een laptop die overal in huis aansluiting heeft op het draadloze signaal van het netwerk. Alle apparaten in hetzelfde netwerk kunnen dan alsnog met elkaar communiceren.

  1. Bedraad netwerk (Wired-Network)

Een bedraad netwerk is de meest voorkomende vorm van netwerken. Het grote voordeel hiervan is dat er ALTIJD een stabiele connectie is tussen de apparaten in het netwerk. Een kabel heeft immers weining last van de invloeden van buiten af. Denk hierbij aan stralingen en magnetische velden. De meeste computers van tegenwoordig zijn standaard uitgerust met een netwerkpoort. (Te vergelijken met de wat oudere inbel modem) De snelheid van de poort is meestal 100Mbps. Dit wil zeggen dat er met een snelheid van (100Mbps /8 = 12.5MB) 12,5MB per seconde data kan worden verstuurd en ontvangen. Deze poorten worden meestal op de volgende manier uitgedrukt: 1 x RJ-45 (LAN) 10/100 Mbps. Een zeer snel opkomende verandering is het komen van de 1000Mbps poorten. Op bijna alle A merk moederborden van tegenwoordig zit een 10/100/1000 Mbps RJ-45(LAN) poort. Dit wil zeggen dat men de beschikking heeft over een "Gigabit" aansluiting. Hiermee kunt u dus ongeveer 10X zo snel data overzetten in u netwerk.

10 Mbps  (10 /8 = 1.2MB)  1.2 MB per seconde
100 Mbps  (100 /8 = 12.5MB)  12.5 MB per seconde
1000 Mbps  (1000 /8 = 125MB)  125 MB per seconde

Let hierbij wel op! De snelheid van het totale netwerk wordt bepaald door de LAAGSTE snelheid van een netwerk aansluiten. Dit wil zeggen dat wanneer u 2 computers heeft met een 1000 Mbps aansluiting en 1 Computer met een 100 Mbps aansluiting, de maximum snelheid van uw TOTALE netwerk op 100 Mbps zal draaien. Dit geld voor ALLE apparaten die op uw netwerk zijn aangeloten.

 

  1. Draadloos netwerk (Wireless-Network)

Wireless is een vorm van communicatie die men steeds meer bij particulieren tegenkomt. Het grote voordeel hiervan is dat u altijd op WELKE plek dan ook (Let wel binnen het bereik van het draadloze signaal) een verbinding heeft met het netwerk. Dit is b.v. uitermate geschikt wanneer men veel gebruik maakt van een Laptop binnen het netwerk. Verder is het dus ook niet meer nodig om veel al meters kabel door het huis heen te leggen. Er kan bij deze vorm van netwerken uit een bepaald aantal snelheden worden gekozen:

  • 11 MBit/s
  • 54 MBit/s
  • 108 MBit/s
  • 125 MBit/s

Hiervan zijn de eerste 2 punten (11 MBit/s & 54 MBit/s) de meest gangbare snelheden die worden gebruikt voor particulieren.

Enige nadelen hiervan zijn dan het een iets duurdere manier van netwerken is. Verder hebben we te maken met een signaal dat zich "vrij" in de openlucht bevind. Dit wil zeggen dat het signaal door iedereen valt te ontvangen. Een goede beveiliging is dus van grote noodzaak!! Hier wordt dan ook uitvoerig aandacht aan besteed tijdens het aanleggen van een draadloos netwerk.

 

  1. Combinatie van Bedraad en Draadloos Netwerk.

Een combinatie van bijde technieken in een zelfde netwerk is als derde optie ook nog van belang. Hierbij maken we gebruik van zowel een bedraade aansluiting tussen een aantal apparaten, en een draadloos signaal dat voor communicatie zorgt tussen een aantal apparaten. Hierbij heb je te maken met 2 verschillende snelheden. De snelheid van het bedrade netwerk en van het draadloze netwerk. Aangezien je draadloze netwerk langzamer is dan het bedrade netwerk zul je merken dat wanneer je een bestand via draadloos verstuurd het langer duurd dan wanneer je het zelfde bestand via de bedrade weg verstuurd. Deze vorm van netwerken wordt tegenwoordig overal toegepast.

 

 

  Laatste Update: Saturday, 03. February 2007 02:28:10

 
Design provided by IC-Technology ™ - All rights reserved